• PDF
  • Ispis
  • Facebok
  • Facebok

(Međugorje, 9.12.2016. godine) - Sinoć je Međugorju održana svečana tradicionalna ceremonija dodjele nagrada za najbolje klubove za traženje posla u BiH za postignute rezultate tokom 2016. godine.

U konkurenciji 27 klubova dodijeljene su nagrade u nekoliko kategorija: titulu najboljeg u Federaciji BiH ponio je Klub za traženje posla Sarajevo, koji je zabilježio najveći broj  posredovanja u zapošljavanju, a broji i najviše članova u FBiH. Drugo mjesto zauzeto je Klub iz Kalesije, a treće Klub za traženje Tuzla.

Najbolji klub u Republici Srpskoj je Klub za traženje posla Derventa, drugo mjesto pripalo je Klubu Modriča, a treće Klubu iz Doboja. Banjolučki klub dobio je posebno priznanje kao Klub za najvećim brojem mladih žena i muškaraca uključenih u ovu aktivnu mjeru te najaktivnijm članovima u Republici Srpskoj.

Na ovaj način Projekat zapošljavanja mladih postiče takmičarski duh među savjetodavcima, ali istovremeno nastoji i podstaći mlade da koriste savjetodavne usluge koje pružaju javne službe za zapošljavanje.

Također, važno je istaći da je dodijeljeno i posebno priznanje Službi za zapošljavanje Bosansko–podrinjskog kantona za razvoj i implementaciju inovativnih pristupa u radu, što se odnosi na uvođenje metodologije Mobilnog biroa koji podrazumijeva posjete zaposlenika ove službe udaljenim mjesnim zajednicama kako bi se usluge koje se pružaju omogućile nezaposlenim u ruralnim zajednicama.

Više informacija potražite na web stranici Projekta zapošljavanja mladih (YEP) koji podržava Ambasada Švajcarske, a implementira njemačka kompanija GOPA mbH: http://yep.ba/dodijeljene-nagrade-najboljim-klubovima-za-trazenje-posla/. Projekat se realizira u saradnji sa javnim službama za zapošljavanje u BiH.

 

Arhiva