• PDF
  • Ispis
  • Facebok
  • Facebok

 

(Sarajevo, 13.2.2013. godine) - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović i član Predsjedništva Bakir Izetbegović primili su u posjetu potpredsjednika i ministra vanjskih poslova Švicarske Konfederacije Didiera Burkhaltera.

Ministar Burkhalter je rekao da Švicarska uvijek naglašava svoj interes za bržim napretkom BiH na njenom putu ka EU integracijama jer je to, smatra, put ka stabilnoj Bosni i Hercegovini i stabilnoj regiji, a na kraju, to je najbolji način za privlačenje stranih investicija.

On je informisao članove Predsjedništva BiH da će, putem švicarskih državnih agencija nadležnih za provođenje razvojne saradnje, Švicarska učestvovati u programima podrške u našoj zemlji koji su fokusirani na jačanje državnih i lokalnih kapaciteta, poboljšanje uslova za razvoj malih i srednjih preduzeća, zapošljavanje, posebno mladih ljudi, mikrofinansiranje, porodičnu medicinu i druge projekte od javnoga značaja.

S tim ciljem pokrenuta je procedura za zaključivanje sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja na imovinu i primanja između ove dvije zemlje, koji treba da doprinese većoj trgovinskoj razmjeni i novim ulaganjima.

 

 

Arhiva